Afbeelding
Wijnand Nijs

Backer en Ruebweg een richting dicht vanwege acuut werk (update)

Algemeen wegwerkzaamheden

BREDA - Door acuut werk is noordelijke rondweg bij Stulemeijerbrug van 13 - 16 uur afgesloten voor verkeer richting A16. Dat laat de gemeente Breda maandag kort voor 13.00 uur weten. Aanleiding is de rijbaanscheiding op de brug, aldus een woordvoerder van de gemeente.

"Tijdens het werk hebben we ontdekt dat deze rijbaanscheiding op sommige plaatsen los ligt. Dat kan gevaarlijk zijn, vandaar dat we besloten hebben deze te verwijderen", vertelt ze. Dat gebeurt tussen 13.00 en 16.00 uur. "Daarvoor moeten we in een rijrichting het verkeer stilleggen." Ook de andere rijrichting, vanuit Prinsenbeek richting Belcrum, kan hinder ondervinden. "Het verkeer mag daar gefaseerd passeren."

Omrijborden staan niet aangegeven. "Vanwege het acute karakter was daar geen tijd voor, het verkeer zal even zijn weg moeten vinden." Dat kan bijvoorbeeld door om te rijden via de Terheijdenseweg of de Konijnenberg via de Moerlaken en de Emerparklaan. 

In de avond en nacht ontstaat opnieuw verkeershinder in verband met het aanbrengen van een gele lijn die de rijbanen moet scheiden. De noordelijke rondweg is bij Stulemeijerbrug over de Mark daarom van 21.00 uur tot 06.00 vrijdagmorgen uur afgesloten voor verkeer richting A16.

De gemeente Breda is deze donderdag gestart met onderhoudswerk aan de brug.