Andries Noppert.
Andries Noppert. Peter Visser

Nieuwe eerste doelman Noppert ‘beetje gekke’ niet nuchtere Fries

NAC

BREDA - De keuze is officieel nog niet bekend, maar Andries Noppert (23) postte zelf al op instagram #1. Daarmee zou hij Nigel Bertrams (24) naar de bank verwijzen. Wat voor eerste doelman krijgt NAC met Noppert in de goal? Een portret van de doelman door drie NAC-volgers.

“Andries is een hardwerkende doelman die zijn kop nooit heeft laten hangen sinds zijn komst in Breda”, weet BredaVandaag NAC-watcher Thijs Kroezen. “Hij ligt ontzettend goed bij de fans, zeker na zijn geniale vertolking van gastheer op de Grote Markt tijdens het promotiefeestje.”  

'Beetje gek'
Levien den Boer (B-Side Rats) duidt ook daar op als hij Noppert omschrijft. “Hij is een beetje gek, maar dat is een groot deel van zijn charme. Daarnaast lijkt het me iemand, die keihard wil werken om zichzelf als eerste doelman te bewijzen. Het lijkt me geen luie speler, die op zijn talent teert. Wat dat betreft misschien ook goed dat hij nu pas eerste doelman wordt. Hij weet dat het niet vanzelfsprekend is dat hij onder de lat staat.”

Leon Deckers (De Rat) noemt hem ‘de meest niet-nuchtere Fries van Friesland’. “Hij heeft een duidelijke mening en laat die ook duidelijk horen in de groep. Hij is in staat om de groep een schop onder de kont te geven wanneer dat nodig is. Zeer belangrijk in deze jonge groep. Dat zal alleen nog maar beter gestalte gaan krijgen nu hij is aangesteld als eerste keus”, verwacht hij.

Streepje voor
Sportief gezien kunnen de drie de keuze voor de 23-jarige Noppert van trainer Stijn Vreven en keeperstrainer Jelle Ten Rouwelaar ook prima volgen. Het is, zo zegt Deckers: “Een keuze van de trainers die ook op voldoende draagvlak onder de supporters kan rekenen. Noppert heeft op zowel sportieve basis als vanwege zijn persoon een streepje voor bij de NAC supporters. Hij heeft zich afgelopen seizoen zeer goed ontwikkeld onder de hoede van Jelle ten Rouwelaar. De strijd is hiermee nog niet gestreden. Met Bertrams heeft hij een geduchte concurrent die hem dwingt om het uiterste van zijn kunnen te laten zien.”

Maximale uitpersen
Ook Den Boer spreekt van een logische keuze. “Beide keepers hebben een vergelijkbaar profiel: ongeveer even oud, allebei weinig ervaring als eerste doelman. Noppert speelt het langst bij NAC en wordt volledig gesteund door de achterban. Ik hoop van harte dat hij het waar gaat maken. Met Ten Rouwelaar heeft hij in ieder geval een keeperstrainer, die het maximale uit hem gaat persen.”

Kroezen vertrouwt op het oordeel van Ten Rouwelaar. “Jelle werkt al een tijd met Andries en zal weten waar zijn kwaliteiten liggen.”