Logo bredavandaag.nl
Autoverkeer kan weer richting de Valkenstraat.
Autoverkeer kan weer richting de Valkenstraat. (Wijnand Nijs)

Boschstraat blij met heropenen doorsteek JF Kennedylaan

BREDA - Ondernemers in de Boschstraat zijn blij dat autoverkeer vanaf de JF Kennedylaan na twee jaar weer de Valkenstraat en de Boschstraat in kunnen rijden.


Dat laat Mikel de Jongh van de Beyerd weten namens de ondernemers in de straat. “De gemeente heeft dit op verzoek van ons aangepast, omdat de bereikbaarheid van de ondernemers slecht was.”

Het gaat met name op autoverkeer uit het westen van de stad. “Die moesten een eind omrijden omdat ze ook niet meer de Sophiastraat in konden vanaf de singel.”

De gemeente paste de verkeerssituatie twee jaar geleden aan bij het aanpassen van het park. Destijds werd de Willemsbrug en het parkdeel van de Academiesingel bij het park getrokken. Gelijktijdig verviel de doorsteek richting Sophiastraat en Valkenstraat.

Dat zorgde meteen al voor veel illegale verkeersacties in de bocht richting de Boschstraat. Veel automobilisten maakten daar de u-bocht om toch weer richting Sophiastraat en Valkenstraat/Boschstraat te kunnen.

In eerste instantie gaf het college aan dat het een kwestie van wennen zou zijn. Later kreeg de Boschstraat de toezegging dat de situatie weer zou worden aangepast. Dat zou in eerste instantie gelijk opgepakt worden met de aanpassingen aan de Vlaszak. Dat werk is echter naar een later moment verplaatst.

"Het openstellen van de middenberm bij de JF Kennedylaan en daarmee dus de doorgang naar de Boschstraat en Valkenstraat is bedoeld om de bereikbaarheid van de woningen aan de JF Kennedylaan en de Valkenstraat te verbeteren", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Hiermee lossen we meteen de gevaarlijke omkeerbeweging op de JF Kennedylaan op. We monitoren of er niet teveel verkeer gebruik gaat maken van de route richting Sophiastraat en de doorgang richting de Boschstraat. Overigens verwachten we dat de doorgang naar de Boschstraat vooral gebruik gaat worden door bestemmingsverkeer."
 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief