Logo bredavandaag.nl
Gemeenteraadsvergadering. foto Ilse Lukken
Gemeenteraadsvergadering. foto Ilse Lukken

Onderzoek OM leidt niet naar lek in kwestie Arbouw

BREDA - Het onderzoek dat het Openbaar Ministerie (OM) heeft uitgevoerd naar een lek in de Bredase gemeenteraad heeft niet tot een verdachte geleid.


Het OM stelde een onderzoek in naar een lek in de Bredase gemeenteraad na aangifte van burgemeester Depla. Hij deed aangifte nadat er naar de pers was gelekt uit een vertrouwelijk stuk over wethouder Arbouw.

Depla had de raad geïnformeerd over de nieuwe manier waarop binnen het college omgegaan zou worden met Breepark. Die nieuwe werkwijze was nodig omdat Arbouws vrouw in dienst was getreden bij de eigenaar van de evenementenhal en dit dossier in zijn portefeuille zat. In de brief werd toegelicht dat besprekingen rond Breepark gevoerd worden volgens het vier ogen principe: in aanwezigheid van een collega wethouder. 

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zijn dit lastige onderzoeken. “Omdat je moeilijk kunt achterhalen wie welke stukken heeft ingezien terwijl ze dat eigenlijk niet mochten”, geeft ze aan. “En dan moet dat ook nog tot controleerbare feiten leiden.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief