Logo bredavandaag.nl
Maarten Maartensma

Filmmaker zoekt deze man voor nieuwe ontmoeting

BREDA - Wie is de man die tijdens de verkiezingsbijeenkomst van Geert Wilders in Breda met Furkan in een hevige discussie belandde? Dat vraagt documentairemaker Maarten Maartensma zich af.


In maart van dit jaar was hij met zijn camera aanwezig bij de flyeractie van Wilders rond het Van Coothplein. Hij was daar samen met Furkan Erdogan. “Furkan en ik werken al een paar jaar aan een documentaire over zijn leven, waarbij Furkan het evenwicht zoekt tussen zijn Nederlandse en Turkse cultuur”, geeft Maartensma aan. “De opnames die we maakten, worden gebruikt in onze film, die we eind van dit jaar afronden.”

Tijdens de bijeenkomst ontstond een hevige discussie tussen Furkan en de onbekende man. Maartensma zoekt de man om hem te informeren over het gebruik van de beelden. “Maar ook omdat Furkan de man nogmaals wil ontmoeten voor een gesprek”, geeft de filmer aan. “Uiteraard spreken we eerst af zonder camera.”

“Ons doel is om eerlijk verslag te doen van de gebeurtenissen die Furkan overkomen aan beide kanten van zijn identiteit. Deze confrontatie op dat specifieke moment verdient daarom een vervolg, ook voor deze meneer."

De trailer van de film staat inmiddels online.

Reageren kan via e-mail naar maarten@fightingwindmills.nlFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief