Eredivisie-rentree zet NAC met beide benen op de grond

De laatste wedstrijd die NAC vorig seizoen speelde was ook in Gelderland, maar aan die wedstrijd zullen de NAC-supporters betere herinneringen overhouden dan de Eredivisie-rentree van dit weekend. Vitesse was veel te sterk voor de jongens van Stijn Vreven en won met 4-1 in eigen huis.

Iedereen in Breda had al wekenlang uitgekeken naar de wedstrijd tegen Vitesse. Na twee minuten keek NAC echter al tegen een achterstand aan. Thomas Bruns verlengde de voorzet van Alexander Büttner in de verre hoek: 1-0.

Na een half uur voetballen was het al 3-0 voor de Arnhemmers. Bryan Linssen en Tim Matavz scoorden. Daarmee waren het drie debutanten die voor rust voor de doelpunten zorgden. NAC had weinig in te brengen tegen de ploeg die vorige week nog gelijkspeelde tegen de kampioen van Nederland. Verder dan een harde volley van Manu Garcia, die over werd getikt door doelman Pasveer, kwamen de Bredanaars niet.

Trainer Stijn Vreven greep in de rust in. Giovanni Korte en Arno Verschueren bleven achter in de kleedkamer en Fernandes en Karol Mets. Of NAC beter ging spelen in de tweede helft of Vitesse minder ‘moest’ was niet goed te zeggen, maar beide teams waren beter aan elkaar gewaagd.

Na meer dan een uur spelen werd NAC in ieder geval beloond voor de inzet, want Thierry Ambrose scoorde zijn eerste Eredivisiedoelpunt. De huurling van Machester City kopte een voorzet heerlijk binnen in de verre hoek, over de doelman van Vitesse heen: 3-1.

Lang kon NAC niet genieten van het doelpunt, want Milot Rashica scoorde vanaf 18 meter de 4-1. Met een schuiver in de verre hoek gooide de aanvaller de wedstrijd definitief in het slot.

De selectie van Vreven was sinds april ongeslagen, maar weet na zaterdagavond weer wat verliezen is. Volgende week wacht er weer een zware klus, want dan komt PSV op bezoek in Breda. Dat de terugkeer van het Rat Verlegh Stadion in de Eredivisie een mooie avond belooft te worden staat vast, want de wedstrijd is zo goed als uitverkocht.