De Open Dag van NAC, zondag 13 augustus 2017.
De Open Dag van NAC, zondag 13 augustus 2017. Peter Visser

Open Dag NAC: Waterglijbaan, biertje en een baltovenaar (foto's)

Sport

BREDA - Een biertje, een baltovenaar, een waterglijbaan en een balletje trappen. De jaarlijkse Open Dag van NAc heeft voor ieder wat wils. Op het voorplein bij de Beatrix en bij de hoofdtribune staan standjes en kraampjes.

B-Side Rats, de Rat, de Loco's. De verschillende supportersvertegenwoordigers hebben een plaatsje en staan in de zon de kater te verwerken. Want die is er natuurlijk wel. Vitesse bracht NAC zaterdagavond weer terug op aarde. De eredivisie is geen Jupilerleague. "Maar ik denk niet dat een NAC-supporter daarom vandaag niet komt", geeft Rudy Beers van Samen voor NAC aan.

Bij De Rat staat een scherm met de kwis 'City of City niet'. Zoals het de fansite betaamt een speelse verwijzing naar wat er op het veld gebeurt, in dit geval de invasie van zes City-huurlingen en een van City definitief aangetrokken speler. Kinderen hebben deze middag vooral oog voor het opgetuigde kinderspeelparadijs voor NAC, compleet met waterglijbaan.

En natuurlijk voor de sterren. Die van NAC, die na een open training op het hoofdveld afdalen naar de standjes buiten voor een handtekeningenmomentje, en voor Soufiane Touzani. De baltovenaar van beroep trekt in zijn eigen arena volop fans. Kinderen vergapen zich terwijl een enkele pa en ma met een biertje erbij van een afstandje toekijken.

Het seizoen is weer begonnen. Zondag wedstrijd twee, als kwakkelend - maar wel winnend PSV - op bezoek komt.

Actie speciaal vanwege de Open Dag van NAC: Meld je aan als abonnee van onze nieuwsbrief en maak kans op een strafschop in een vol NAC-stadion, te nemen door zoon, dochter, neef of nichtje of  buurjongen of -meisje tussen de 7 en 13 jaar.