De binnenstad werd verrast door een flashmob vanwege Roodharigendag
De binnenstad werd verrast door een flashmob vanwege Roodharigendag

Vakantie voorbij? Acht weken vol evenementen wachten op je

Algemeen evenementen

BREDA - Het is altijd weer even wennen na de zomervakantie. School, studie of werk slepen je zo weer in je dagelijkse ritme. In Breda kun je je de komende acht weken nog even aan de sleur onttrekken. BredaVandaag zet de grootste festivals en evenementen voor je op een rijtje.

Braderie Ginneken
23 tot en met 27 augustus
Met LED’s Go en de Glimlach van Breda heeft de traditionele braderie van het Ginneken twee extra publiekstrekkers. De led-run door het Mastbos biedt lopers en toeschouwers een mooi schouwspel, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. De Glimlach van Breda haalt op 26 augustus meer dan twintig Nederlandstalige zangers naar het Ginneken voor een ongekend meezingfeestje.

Duikboot Festival
26 augustus (12.00 tot 00.00 uur)
Danceliefhebbers kunnen 26 augustus terecht op Breepark, waar Duikboot je een mix van house, deephouse, techno en disco voorschotelt. Daarmee slaat het festival een brug tussen commercieel en underground.

Urban Trail Breda
27 augustus
Nieuw in Breda. Rennen door gebouwen, want dat is kort samengevat Urban Trail Breda. Met start en finish in het Chassé Theater ren je tien kilometer door verder onder meer de Koepel, het station, de Mezz en het Stadhuis. De tijd wordt niet opgenomen, het gaat om de beleving.

Dream Village
1, 2 en 3 september
Drie dagen gaan tot je niet meer kunt. Dream Village is het enige meerdaagse festival binnen de gemeentegrenzen. Een haast oneindige lijst aan dj’s staat geprogrammeerd voor de verschillende area’s. Dream Village vindt plaats aan de Lage Aard in Bavel.

Hartje Ginneken
2 september
Een festival dat in 2016 begon met het idee voor een buurtfeest. Nog steeds worden veel kaarten verkocht aan de buurt, die daarvoor ook de eerste kans kreeg. Maar met namen als De Dijk, Jan Smit, Nielson en Xander de Buisonjé is het tussen 12.00 en 21.00 uur feest voor iedereen.

Red Head Days
1 tot en met 4 september
De Roodharigendag is voor niemand meer weg te denken uit Breda. Vier dagen lang verzamelen red heads uit de hele wereld zich in Breda. Hoogtepunt is jaarlijks de zondag, waarbij de groepsfoto met meer dan duizend roodharigen telkens weer bijzonder is. Dit jaar heeft het festival naast de traditionele fotoshoots ook een foodtruckprogramma op het Kasteelplein.

Open monumentendag
9 en 10 september
Thema dit jaar is ‘boeren, burgers en buitenlui’ met daarin aandacht voor de verbinding tussen cultuur, landschap en natuur. Verschillende klassiekers zetten de deuren open voor publiek, zoals De Koepel, Grote Kerk en Bouvigne.

Breda Barst
16 en 17 september
Twee dagen lang gratis genieten van bijzondere bands. De programmeurs van het festival tonen jaarlijks aan een neusje te hebben voor de namen van morgen. De Staat, Dotan, Jett Rebel stonden op het podium in het Bredase stadspark. Dit jaar komen onder meer Sass Jordan en My Baby.

Tien van het Aogje
17 september
Voor de fanatieke lopers is de Tien van het Aogje een mooie voorbereiding op de Singelloop twee weken later. Maar de Tien is voor wedstrijd- en recreatieve lopers een vaak zonnige loop door Princenhage.

Graphic Matters
22 september tot en met 22 oktober
Voorheen het Graphic Design Festival. Vanuit het voormalig Breda's Museum aan de Parade biedt het festival van alles rondom grafische vormgeving.  

KAM
23 en 24 september
In het Chassé komen tientallen verenigingen optreden in wat al sinds 1977 traditie is: de Kulturele Amateur Manisfestatie. Op zaterdag van 16.00 tot 22.10 uur en op zondag van 11.00 tto 17.00 uur.

Bredase Singelloop
1 oktober
Het hardloopevenement van Breda, met meer dan 17-duizend deelnemers. Met dit jaar officiële tijdswaarneming voor de deelnemers aan de veertig van Breda, de officieuze marathon tijdens de Singelloop. Deelnemers sprokkelen deze afstand bijeen door de verschillende afstanden te combineren. De drukste afstand is de tien kilometer, waarbij daarom ook in drie groepen gestart wordt. Voorinschrijven kan nog tot en met 24 september.  

Stripfestival
14 en 15 oktober
Het Stripfestival in het Chassé Theater dreigde even de editie van 2017 niet te halen, maar overleg tussen organisatie en gemeente bracht uitkomst. Dus kunnen stripliefhebbers struinen in de bakken met strips of hun albums laten signeren door een van de vele aanwezige tekenaars.