Afbeelding

Verkeersruzie: Man trekt mes en haalt uit naar motorrijder

Actueel

BREDA – Een motorrijders is zaterdagavond met een mes gestoken door een boze automobilist. Dat gebeurde op de kruising Haagweg-Tramsingel in Breda. De politie liet na het incident al een Burgernetmelding uitgaan.

Rond 19.50 uur reed de 25-jarige motorrijder, met achterop zijn vriendin, op de Haagweg in Breda. Voor hem reed een automobilist vanuit de Tramsingel plots de weg op. De motorrijder moest daardoor vol in de remmen. Hij gebaarde naar de automobilist om duidelijk te maken dat dit een gevaarlijke actie was. Die stopte echter meteen en stapte uit. Zonder enige waarschuwing sloeg hij de motorrijder tegen zijn helm. Toen de motorrijder vervolgens afstapte trok de automobilist een mes uit zijn broeksband en haalde uit. Daarbij sneed hij in de jas van de motorrijder.

Nadat een vrouw de bestuurder vanuit de auto aanriep, stapte deze weer in en reed weg. De motorrijder deed aangifte van poging tot doodslag. De dader betrof een blanke man met gemillimeterd, lichtblond haar. Hij reed in een paarse VW polo met een vermoedelijk Pools kenteken. De politie onderzoekt de zaak.