NAC verliest met 1-4 van PSV, tweede wedstrijd van het seizoen.
NAC verliest met 1-4 van PSV, tweede wedstrijd van het seizoen. Peter Visser

NAC kan PSV een helft bijbenen (foto's)

BREDA - NAC is er niet in geslaagd om te stunten tegen provinciegenoot PSV. In de eerste thuiswedstrijd werd het 1-4 voor de Eindhovenaren. NAC begon gretig aan de wedstrijd, maar dat leidde niet tot de eerste punten.

Hoewel NAC gretig en fel aan de wedstrijd begon, was het de uitploeg die scoorde. PSV kwam op voorsprong via Steven Bergwijn. De snelle vleugelaanvaller scoorde de rebound uit een corner.

NAC herpakte zich alleraardigst en het was een vermakelijke eerste helft. Vlak voor de rust werd NAC beloond voor de inzet. Thierry  Ambrose werd de diepte ingestuurd en onderuit gehaald: penalty. De spits nam zelf plaats achter de bal en scoorde zijn tweede treffer van dit seizoen: 1-1.

Na rust werd het verschil tussen beide ploegen duidelijk. Na een uur voetballen was het Marco van Ginkel die zijn ploeg weer op een voorsprong zette met een kopbal uit een corner.

Vervolgens waren het Hirving Lozano en Jorrit Hendrix die de eindstand bepaalde op 1-4. Doelman Andries Noppert zal de komende weken beter moeten gaan spelen, want de doelman maakte geen sterke indruk zondagmiddag.

Volgende week wacht er een belangrijke wedstrijd voor Vreven en zijn team. Sparta komt op vrijdagavond op bezoek in Breda.