De toplopers op de halve marathon van 2014 tijdens de Singelloop.
De toplopers op de halve marathon van 2014 tijdens de Singelloop. Wijnand Nijs

BredaVandaag zoekt journalistiek talent

Algemeen

BredaVandaag is als grootste nieuwssite van Breda op zoek naar journalistieke versterking van onze redactie.

We zoeken:
Een leergierige journalist (v/m)
Als verslaggever bij BredaVandaag heb je oog voor mooie verhalen en een neus voor nieuws. Je kunt zelfstandig werken en staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Streamen via Facebook of Instagram en posten van verhalen in de Insta-timeline is voor jou geen abracadabra. Bij ‘brekend’ nieuws weet je snel te schakelen om te zorgen dat we het als eerste kunnen melden. Uiteraard kun je een rond nieuws-, achtergrond- of sfeerverhaal schrijven.

Het gaat in eerste instantie om een freelance betrekking, voor tien tot vijftien uur per week.
Je woont bij voorkeur in de gemeente Breda.

Journalistiek stagiairs (v/m)
Op onze redactie in Breda is nog plek voor een stagiair journalistiek na de zomer. Je volgt bij voorkeur een opleiding journalistiek en zoekt nog een plek voor je eerste of tweede stage.

Voor je eerste stage bieden we je alle mogelijkheden om je te ontwikkelen. Je bent ambitieus, hebt geen negen tot vijf-mentaliteit en bent leergierig. Je weet handig gebruik te maken van social media en krijgt ook de gelegenheid de kanalen van BredaVandaag verder te ontwikkelen.

In je tweede stage kun je een bijdrage leveren aan de politieke verslaggeving in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Je bent bereid je te verdiepen in de lokale politiek en hebt de ambitie om de inwoners van Breda door journalistiek werk inzicht te geven in wat er te kiezen valt in maart 2018. Je bijdragen kunnen zowel geschreven als audiovisueel zijn.

Multimedia stagiairs (v/m)
Als multimedia stagiair draag je bij aan de ontwikkeling van onze social mediakanalen. Je weet wat wel en niet werkt op Instagram, Snapchat en Facebook. Je maakt zelf bijdragen in de vorm van korte filmpjes of animaties of verwerkt beelden van de andere redacteuren zodat ze geschikt zijn voor Facebook, Instagram, YouTube etc.

Reageren op een van deze vacatures kan door een mail te sturen met je cv en links naar relevante artikelen of publicaties.
Meer informatie: 076-5217272