Afbeelding
Politieteam Weerijs

Dronken Tsjech betrapt met creditcardmes en wiet bij NAC-stadion

Politie

BREDA - Een Tsjechische man van 30 is zondag aangehouden voor drugsbezit en het bezit van een in Nederland verboden creditcardmes.  Een agent die op zondag rond 18.00 uur toezicht hield bij de wedstrijd NAC-PSV betrapte de man, die samen met drie anderen rond de wedstrijd het stadion bezocht.

Hij zag de vier mannen uit een bus met Duits kenteken stappen. Zij waren onvast ter been en liepen naar het stadion aan de Rat Verleghstraat. Toen de wedstrijd was begonnen liep de agent bij een van de torens van het stadion en zag de mannen binnen bier drinken.

Tijdens de rust viel het viertal hem weer op toen ze terug liepen naar hun auto, hij besloot ze te controleren omdat ze duidelijk onder invloed waren van drank. De Tsjechische bestuurder van de wagen werd bevraagd. In de auto trof de agent verschillende doosjes aan met wiet.  De bestuurder werd daarvoor aangehouden. Tijdens de fouillering werd bij hem ook een kaartje ter grote van een creditcard gevonden wat een mes bleek te zijn. Deze messen vallen in Nederland onder de Wet Wapens en Munitie en zijn verboden. De drugs en het mes zijn in beslag genomen. De man is na verhoor met een boete naar huis gestuurd.