Afbeelding
KOP

Internationaal street-art project Sticky Fingers tussen Breda en Gent

Cultuur

BREDA - Kunstinstelling KOP (Breda) en jeugdwerkorganisatie Graffiti vzw (Gent) gaan samen het internationale street-art project Sticky Fingers trekken. Tijdens het project worden vijf Nederlandse en vijf Belgische street-art kunstenaars begeleid.

De beide organisaties willen met Sticky Fingers bereiken dat jonge kunstenaars hun eigen groeimogelijkheden op het gebied van street-art ontdekken, maar ook dat ze zichzelf ontwikkelen op andere gebieden zoals ondernemerschap, het creeën van een portfolio en projectontwikkeling.

Dit wordt gedaan door middel van internationale meetings, masterclasses en een gezamenlijke reizende eindpresentatie in mei 2018. “Ook zijn er bijeenkomsten waar de tien kunstenaars samen aan de slag kunnen in België en Nederland”, geeft Isabel Brouwers aan.

Voor KOP is het een nieuw project. “We werden benaderd door de groep uit Gent, die dit vorig jaar ook al eens had gedaan. Zij wilden graag internationaal gaan, om de kunstenaars wat meer bekendheid te geven.”

Street-art kunstenaars tussen de 16 en 30 jaar uit Breda of omgeving kunnen nog reageren tot en met 27 augustus. Die termijn is kort, omdat de financiering van het project pas recentelijk is rondgekomen. Aanmelden kan via stickyfingers@kop.nu