Afbeelding
Wijnand Nijs

PvdA: Hoe veilig zijn Bredase 50 km wegen?

Politiek

BREDA - Hoe veilig zijn Bredase 50 km wegen? Dat vraagt de fractie van de PvdA zich af naar aanleiding van de toename van dodelijke ongevallen op dit soort wegen. De ANWB luidde daarover de noodklok.

Uit het onderzoek van de ANWB bleek dat er sinds twee jaar sprake is van een forse toename van het aantal verkeersslachtoffers in het  verkeer. “De ANWB vindt dat onacceptabel en heeft daartoe een manifest opgesteld. In het manifest constateert de ANWB dat een groot aantal verkeersslachtoffers in 2015 vielen op 50 km/h wegen.” 

De constateringen en aanbevelingen uit het manifest zijn aanleiding voor de PvdA Breda om vragen te stellen over de stand van zaken met  betrekking tot de veiligheid van de Bredase wegen. “Twintig jaar geleden werd het Startprogramma Duurzaam Veilig Verkeer gelanceerd. Het CROW (Centrum voor regelgeving, red.) heeft de principes van Duurzaam Veilig vertaald naar concrete adviezen ten aanzien van de inrichting van wegen.”

Volgens PvdA Breda voldoen veel wegen niet aan deze richtlijnen. Van het college wil de fractie weten of het bekend is met het manifest en de aanbevelingen en welke 50 km wegen in Breda niet voldoen aan de richtlijnen. Ook wil de fractie weten wat daar dan aan gedaan gaat worden.