NAC geeft overwinning uit handen tegen Sparta

BREDA – NAC heeft de eerste overwinning van het seizoen uit handen laten glippen. NAC kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar door twee treffers van invaller Ache werden de punten gedeeld.

Een uiterst vermakelijke eerst helft in het Rat Verlegh Stadion, waar NAC weer vanaf minuut één druk zette op de tegenstanders. Hoewel NAC sterker was dan Sparta, resulteerde dat in de eerste helft niet tot veel kansen.

Angelino, die linksback die deze zomer overkwam van Manchester City, maakte een ijzersterke indruk aan de linkerkant.  De kleine spanjaard veroverde ballen, omspeelde tegenstanders en droeg aanvallend zijn steentje bij.

Vlak voor rust kreeg NAC een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Angelino stak over om die bal voor de goal te slingeren en met succes. Zijn perfect genomen vrije trap belandde bij de tweede paal. Daar stond Pablo Mari om de bal in te koppen, maar pas in tweede instantie wist hij het net te vinden: 1-0. Een perfect moment voor NAC om op voorsprong te komen, want vijf minuten later zochten beide teams de kleedkamer op voor de rust.

Al snel in de tweede helft kwam NAC op een comfortabele 2-0. Het was Rai Vloet die een corner van, wie anders dan, Angelino spijkerhard binnen. Ook na de treffer bleef NAC de bovenliggende partij: het gaf geen kansen weg en had het meeste balbezit. Ondanks dat Sparta meer naar voren ging spelen nam de thuisploeg weinig gas terug als het ging om druk zetten.

Twintig minuten voor tijd kwam Thomas Agyepong binnen de lijnen voor de bij vlagen geniale Paolo Fernandes. Uit het niets kwam Sparta terug in de wedstrijd toen invaller Ragnar Ache uit een corner de 2-1 maakte.

Na de tegentreffer sloop de paniek langzaam in de ploeg. Thierry Ambrose kreeg een uitstekende kans om die paniek in één klap weg te nemen, maar na een lange sprint faalde hij in de afronding. Uiteindelijk was het weer Ache die scoorde voor zijn ploeg en daarmee een gelijkspel op het scorebord zette: 2-2.

Net als tegen PSV was het eerste deel van de wedstrijd uitstekend, maar werd het daarna een stuk minder. Zeker iets waar de jonge groep van Stijn Vreven aan moet werken als het wedstrijden over de streep wil trekken.