Afbeelding
Politieteam Weerijs

Man bedreigt winkeleigenaar en gooit met bierflessen

Politie

BREDA - Een 46-jarige Tilburger is maandagochtend rond 07.30 uur op de Delpratsingel door de politie aangehouden voor vernieling. Hij gooide drie lege bierflesjes een winkel in nadat hij van de eigenaar de zaak moest verlaten. De man had eerder een winkelverbod gekregen. Hierdoor raakte de glasplaat van een koelkast beschadigd.

De winkelier deed aangifte. Hij vertelde dat een man en een vrouw samen de zaak binnen kwamen. Hij herkende de man omdat hij hem eerder een winkelverbod had gegeven. Hij dirigeerde hem daarop naar buiten.  "Voor de winkel werd de man ineens wild en riep 'Kom dan naar buiten, dan sla ik je wel in elkaar!' Hierna liep het stel weg", verklaarde de winkeleigenaar aan de politie.

Na korte tijd kwam de man weer terug waarna hij van buitenaf drie bierflessen de zaak ingooide. Hierdoor werd de glasplaat van de koelkast vernield. Hierbij riep hij nog tegen de eigenaar dat die een pak rammel kon krijgen.  Hierna is de verdachte, een bekende van de politie vanwege vermogensdelicten, op aanwijzing van de gedupeerde detaillist op de Delpratsingel aangehouden.