Afbeelding
Guido van der Kroef/iizzoo

Wegpiraten rijden met 110 kilometer per uur over Ettensebaan

Politie

BREDA - Motorrijders van de politie hebben maandagavond tegen 21.45 uur drie wegpiraten aangehouden. De drie autobestuurders scheurden met snelheden van boven de 100 kilometer per uur over de Ettensebaan.

De agenten volgden de bestuurders van de auto’s en na een meting werd vastgesteld dat er twee van hen ruim boven 110 kilometer per uur reden. Ze werden vervolgens op de Tuinzigtlaan gecontroleerd. Van één bestuurder een personenauto werd het rijbewijs ingevorderd en is proces verbaal opgemaakt wegens overschrijding van de maximum snelheid met 51 kilometer per uur na aftrek van de wettelijke correctie. "Naast het straftraject is de eerste bestuurder ook aangemeld bij het CBR voor het volgen van de Educatieve Maatregel Gedrag, ofwel EMG. Deelname aan de cursus is verplicht. Bij weigering wordt het rijbewijs ongeldig verklaard", stelt de politie.

Tegen de tweede bestuurder is vanwege dezelfde snelheidsovertreding proces verbaal opgemaakt. Daarnaast bleek deze verdachte niet in bezit van een rijbewijs en was de APK van zijn personenauto al in februari 2017 vervallen. Deze tweede verdachte heeft ook voor beide feiten proces verbaal gekregen. Bij herhaling van het rijden zonder rijbewijs zal zijn auto in beslag worden genomen.