foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Bijstandsuitkering gemeente Breda voortaan zelfde maand op rekening

Algemeen

BREDA - Bredanaars die algemene of periodiek bijzondere bijstand ontvangen, krijgen dit per oktober in de maand waarvoor de uitkering geldt. De maatregel treft ruim 6000 Bredanaars. Het voordeel van deze nieuwe manier van uitbetalen is volgens de gemeente dat  het betaalsysteem beter aansluit bij het afdragen van vaste lasten, bijvoorbeeld de huur.

De ruim 6.000 Bredanaars met een dergelijke uitkering ontvangen deze week een brief over de verandering van de betaaldatum. Op 27 oktober gaat de nieuwe situatie gelden en ontvangen Bredanaars die recht hebben op een uitkering deze standaard aan het einde van diezelfde maand. "Dus op 27 oktober ontvangt men de uitkering over de maand oktober", vat de gemeente het samen.

Dat klinkt logisch, maar dat is niet zoals het nu is geregeld. "Op dit moment is het zo dat de gemeente de uitkering van bijvoorbeeld de maand juli heeft overgemaakt op 15 augustus. De uitkering over de maand september wordt volgens de nu nog bestaande situatie 15 oktober op de rekeningen gestort."

Vanwege de overgang naar de nieuwe betaalsystemathiek krijgen bijstandsgerechtigden in oktober twee keer geld. 15 oktober voor de maand september en 27 oktober voor de maand oktober. "De daarop volgende betaling van de uitkeringen staat gepland rond 27 november 2017."