Afbeelding
Politieteam Markdal

Man met capuchon langs A16 blijkt verrassing

Algemeen A16

BREDA - Een verontruste automobilist meende woensdagavond een man met capuchon die met zijn rug naar de weg stond te hebben gezien langs de A16. De melder belde daarop de politie. Die dacht eerst met een stoïcijnse man te maken te hebben. De realiteit bleek anders.

De agenten van team Markdal reden naar de A16 tussen Galder en Prinsenbeek, waar de man gezien zou zijn die met zijn rug naar de snelweg stond. "Op de vluchtstrook, met een capuchon over zijn hoofd. Er stond geen auto in de buurt die van de man zou kunnen zijn", meldt de politie nop Facebook. "De melder maakte zich zorgen. Het was inmiddels donker, dus dit zou ook gevaarlijk kunnen zijn."

"Ter plaatse zagen wij in de verte inderdaad 'iemand' staan. Het was heel vreemd dat terwijl wij met zwaailicht aan over de vluchtstrook reden, in de richting van deze 'persoon', de 'persoon' totaal niet reageerde. Toen wij naast de 'man' stonden zagen wij waarom", laat de politie weten. 

Het bleek dat iemand zo vriendelijk was geweest om een ANWB-paal aan te kleden. "Wij hebben de paal geholpen bij het strippen en hebben de kleding in een plaatselijke kledingcontainer gedaan."