Fisayo Adarabioyo. Selectie NAC 2017-2018, eredivisie.
Fisayo Adarabioyo. Selectie NAC 2017-2018, eredivisie. Peter Visser

Adarabioyo in spoor Vermeer en Klomp naar FC Oss

NAC

BREDA/OSS - NAC-speler Fisayo Adarabioyo volgt Vinnie Vermeer en Daan Klomp naar FC Oss. Dat laat NAC deze woensdag weten. Daarmee is NAC voor de Brabantse collegaclub hofleverancier van talenten. 

"De werkwijze van FC Oss in de ontwikkeling van spelers en de speelstijl die zij hanteren sluiten goed aan bij wat wij voor ogen hebben bij NAC", verklaar technisch directeur Hans Smulders van NAC. "Wij denken daarom dat een jaar bij FC Oss voor zowel Fisayo als voor Daan en Vinnie bijdraagt om uiteindelijk een completere voetballer te worden."

Adarabioyo is de rest van het seizoen verhuurd. De Engelsman vertrok in 2012 bij Manchester City, na een aantal jaar onderdeel te zijn geweest van de jeugdopleiding van de Engelsen. Na een aantal pogingen bij onder andere Birmingham City en Crystal Palace, maakte hij in 2015 zijn debuut in het betaalde voetbal bij Macclesfield Town. Na avonturen bij AFC Fylde en Padova, kwam hij in de zomer van 2016 bij NAC terecht. In het promotiejaar van NAC zat de spits 24 keer bij de selectie en kwam hij in twaalf wedstrijden in actie. In september maakte hij zijn enige doelpunt voor de Parel van het Zuiden, in de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk. 

Volgens Smulders is het voor de speler in deze fase van zijn carrière belangrijk om wedstrijden te spelen. "Wij zijn tevreden dat wij voor hem een plek hebben gevonden waar hij meer uitzicht heeft op speelminuten dan bij NAC in de Eredivisie."