Beeld van een van de voorgaande edities van ‘De 5 van Bavel’.FOTO RENS VAN HOOYDONK
Beeld van een van de voorgaande edities van ‘De 5 van Bavel’.FOTO RENS VAN HOOYDONK Rens van Hooijdonk

‘5 van Bavel laat zien waar een klein dorp groot in is’

Sport

BAVEL - Driemaal is scheeprecht. Dat geldt ook voor ‘De 5 van Bavel’. De Bavelse stratenloop, dit jaar toe aan de derde editie, heeft in korte tijd een belangrijke positie in het hardloopwereldje weten te verwerven.

Door Addo Sprangers

Zaterdag 23 september staat ‘de 5 van Bavel’ op de hardloopagenda. Na de twee uiterst succesvolle eerdere uitvoeringen als onderdeel van de traditionele jaarlijkse kermis, is het hardloopevent volgens de organisatie toe aan een doorstart als zelfstandig event. “Een eigentijds hardloopevent met een professionele aanpak waarmee het ook de waarde krijgt die past in het heden en verleden van de Bavelse evenementen’, zo maakt zij duidelijk. “Laten zien waar een klein dorp groot in is.”

Het weekend van 23 en 24 september 2017 staat wederom in het teken van tal van Bavelse evenementen. Zo wordt op zondag 24 september de mountainbiketoertocht ‘Bavel fietst om’ weer gehouden en zijn er activiteiten die al jarenlang horen bij het ‘Bavelse Kermisweekend’, waaronder het Kermisrikken op maandagavond. Maar voor de hardlopende medemens draait alles om de zaterdag van dit Kermisweekend: ‘De 5 van Bavel’.

KidsRun
23 september start eerst om 15.30 uur de Berenboot Kidsrun. In drie verschillende groepen kunnen de kinderen van het basisonderwijs de strijd met elkaar aangaan, waarna de prijzen worden verdeeld op het kermisterrein vanaf 16.30 uur. De Berenboot Kidsrun bestaat uit een run van 500 of 1.000 meter, afhankelijk van de leeftijd van de kids.

Teamloop
Na de Kidsrun staat om 17.00 uur de LaFlamme 5 kilometer op het programma. Een wedstrijd die geschikt is voor zowel beginnende lopers als de gevorderde (wedstrijd)lopers en die tevens ideaal past in de voorbereiding op de Bredase Singelloop.

Er worden twee ronden gelopen van elk 2.500 meter over een afwisselend parkoers door het centrum van Bavel. Onderdeel van deze wedstrijd is de teamloop waarvan vijf personen starten aan de vijf kilometer. De snelste drie tijden tellen mee voor het op te maken teamklassement. Lopers uit de teams kwalificeren zich ook automatisch voor de individuele wedstrijdcategorieën.