De eerste avond van skatepark Pier 15 in Breda.
De eerste avond van skatepark Pier 15 in Breda. Wijnand Nijs

Grootste Nederlandse skateboardevent ooit naar Pier15 in Breda

Sport

BELCRUM - Het NK Skateboarden 2017 vindt dit jaar plaats bij Pier15 Skatepark in Breda. Dit nationale kampioenschap staat op het programa van 29 september t/m 1 oktober 2017 en wordt georganiseerd door Pier15 in samenwerking met Skateboard Federatie Nederland. Het is volgens de organisatie het grootste skateboardevent ooit in Nederland.

Tijdens het NK Skateboarden 2016 was er al veel media-aandacht, met als kers op de taart een verslag van Studio Sport. "Het niveau in Nederland is sindsdien hard gestegen", laat de organisatie weten. Komende NK Skateboarden 2017 neemt de Nederlandse selectie het tegen elkaar en de rest van de Nederlandse top op met als grootste inzet eventuele deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

Uniek parcours
Pier15 is een van de beste ‘indoor street skateparken’ in Europa. "Deze zomer werd een spiksplinternieuw parcours gebouwd waarin het straatgevoel helemaal terugkomt: een mix van rondingen, hellingen en allerhande straatmeubilair. Vanwege de recente aanpassingen zullen de lokale skateboarders geen thuisvoordeel hebben."

Festiviteiten rondom NK
Tijdens het NK transformeert Pier15 in een ‘skateboard-walhalla’. Binnen is het gehele weekend een foto-expositie van The “Zementwerk” Project te bewonderen. Daarnaast is er een gratis skateboardclinic. In de bowl op het buitenterrein van Pier15 is vrijdagavond 29 september een speciale wedstrijd, waar skaters hun meest spectaculaire trucs kunnen vertonen. 

Wethouder Paul de Beer noemt het een mooie opsteker voor Breda als urban-sportstad. “Het is geweldig dat Pier15 Skatepark het NK Skateboarden Street 2017 naar Breda heeft weten te halen. De allerbeste skateboarders uit Nederland zijn hier straks te zien in dit Bredase skatepark."