Wereldkampioen Boyd Exell.
Wereldkampioen Boyd Exell.

Regerend wereldkampioen Exell terug bij Outdoor Brabant

Sport

BREDA - De Australiër Boyd Exell veroverde afgelopen jaar in Breda de wereldtitel bij de vierspannen. Dit jaar is de meervoudig wereldkampioen weer van de partij tijdens  de internationale vierspanwedstrijd van Outdoor Brabant.

“Outdoor Brabant is een van mijn favoriete concoursen,” aldus Boyd Exell. “En met het wereldkampioenschap van afgelopen jaar zijn de wedstrijd en de faciliteiten alleen maar beter geworden. De opzet van het terrein en de sfeer in en om de hoofdpiste gaf de vierspansport extra uitstraling.”

Exell zegt erg gecharmeerd te zijn van de parcoursbouwer van Outdoor Brabant, Jeroen Houterman. “Hij heeft een moderne aanpak en verfrissende ideeën en dat maakt de marathon erg interessant.”

De wereldkampioen ziet de sport veranderen. “We zien andere vierspanrijders in de top 10, de jonge generatie komt eraan. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Belgen, die worden elke wedstrijd sterker. Dat is goed voor de sport. Alhoewel, nog niemand heeft de winnende formule van het Nederlandse team weten te kraken.”

Exell gebruikt het feit dat hij in Nederland woont om wat jonge paarden mee te nemen naar de wedstrijd. “Die kunnen zo mooi ervaring voor het echte werk opdoen.”