Lopen met een lichtje: LEDs Go in het Ginneken.
Lopen met een lichtje: LEDs Go in het Ginneken. Perry Roovers

Rennende elfjes met een lampje tijdens LEDs Go (foto's)

Sport

GINNEKEN - Dansende lichtjes die als vuurvliegjes van een afstandje steeds dichterbij komen. In groepjes, soms met twee en een enkeling alleen. Het zijn geen vuurvliegjes, maar hardlopers. En omdat ze meedoen aan de tweede editie van LEDs Go vanaf de Ginnekenmarkt hebben ze een lichtje.

Het maakt deze funrun weer net even wat anders dan een deelname aan de Singelloop, Haagse Beemdenloop, Dorpsloop of Tien van 't Aogje. Daar staat gaa het om tijden en prestaties, hier gaat het om de lol. De al dan niet knipperende lichtjes maken het voor lopers en publiek net even wat anders. En dan is er in dit geval ook nog eens een goed doel aan gekoppeld.

Dit jaar ondersteunt LEDS GO! het project 'Samen spelen is samen leven' van Stichting Deví. Met ‘Samen spelen is samen leven’ gaat Deví een natuurlijke speelplek realiseren waar kinderen met en zonder beperking kunnen samen spelen. Lopers renden zeven of tien kilometer, om daarna in de aangename zomeravond aan te schuiven bij de tweede avond van Bruisend Ginneken.

Deelnemen aan deze run past in de trend van de laatste jaren. De Haagse Beemdenloop heeft al een mudrun, de Mastboscross een caniross met honden, er is een Colourrun met gekleurde poeders en aanstaande zondag kun je door monumenten rennen tijdens de Urban Trail.

Bekijk de foto's van de LEDs Go 2017.