Afbeelding
Bart Hoogveld/Urban Trail

Urban trail: Rennend door de Koepel en de Faam (video)

Sport

BREDA - Maak plaats, maak plaats maak plaats, wij hebben ongelooflijke haast zong Herman van Veen in de jaren 80. Het leek voor sommige deelnemers aan de eerste editie van de Urban Trail Breda een beetje het motto.

Een beetje, welteverstaan. Want deze bijzondere loop kent geen tijdsregistratie. het gaat puur om de beleving. Dus gingen de deelnemers met een grote glimlach op pad om met een nog grotere glimlach weer te finishen in het Chassé Theater.

Daarvoor renden ze dwars door historische en culturele gebouwen van Breda. In kleine groepen startten de deelnemers vanaf het podium, om daarna onder meer Pier 15 Skatepark, Mezz, zorghotel Merlinde, het station, de watertoren in de Belcrum en Grand Theatre Boekhandel aan te doen.

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op een geslaagd evenement, laat Dariush Cyrroes, projectmanager weten na afloop. “We zijn trots dat we op deze manier sport en cultuur in Breda hebben samengebracht en dat we zo veel afwisselende locaties konden aanbieden. Dat deze eerste editie met ruim 2.000 deelnemers meteen uitverkocht was, smaakt naar meer. Voor volgend jaar kijken we naar een vernieuwd parcours en willen we Breda weer op een hele nieuwe manier laten zien.”