Afbeelding
B2RE

Poké bowl-invasie in Breda: derde zaak opent

Economie

BREDA - Het is een trend die razendsnel opkomt: Poké Bowl. Het voor oorsprong Hawaïaanse gerecht blijkt in de smaak te vallen. Ook in Breda. In minder dan twee maanden tijd heeft de stad drie Poké bowl-zaken. Nummer drie Hoki Poké opent half september in de Parkstraat.

In juli was Pokéspot aan de Minderbroerderstraat de eerste met een op dit gerecht gerichte formule, begin augustus volgde Kahuna aan de Ginnekenmarkt. “Dat was wel een verrassing”, geeft Aissa Ballafkir van Hoki Poké aan. “Toen we  op zoek naar geschikte locatie, was er nog geen.”

Het onderstreept volgens Ballafkir de kracht van het concept. “Het is gezond, natuurlijk en sluit aan bij wat mensen willen nu.” Dat de zaak die hij met Sebastiaan Pieters en Bas Gudde opzet de derde in Breda is, deert hem niet. “Wij hebben onze eigen formule en concept, waar wij in geloven. We zijn healthy foodlovers. Dat is een trend waarvan wij heilig overtuigd zijn dat ie doorzet.” En die andere zaken dan? “We hebben geen concurrenten, maar collega’s.”  

Maar wat is poké bowl? Kort samengevat: een salade, waarin de gast naar keuze een combinatie maakt van rijst, soms quinoa of sla met stukjes - poké betekent stukje - zalm, tonijn, garnalen of kip, een dressing en iets knapperigs om het gerecht af te maken.  De prijs varieert bij de drie zaken tussen ongeveer €9 en €12,50 en bestaat uit verschillende ingrediënten, die per zaak iets verschillen.

Geheim in de saus
“De basis van elke poké bowl is hetzelfde”, vertelt Ballafkir. “Het geheim zit hem in de combinaties en de saus die je erover heen doet. Daarmee onderscheiden wij ons. Het is gezond, en iedereen die van sushi houdt, vindt het lekker. Dit is alleen toegankelijker dan sushi, ook door de prijs.”

De salades zien er veelkleurig een aantrekkelijk uit. Hoki Poké-collega Kahuna bereidt ze zo dat ze als #foodporn Instagram op kunnen. Voordeel voor de koks in deze koude keuken: de gerechten zijn snel klaar te maken en lenen zich goed voor bezorging. Kahuna en Pokésport leveren al via Deliveroo.

In het concept dat Ballafkir en zijn compagnons uitwerkten staat ook een bowl voor kinderen en studenten. “En sushi burrito’s, geheel volgens Amerikaans concept.”

Upcoming locatie
De locatie op die hoek van de Parkstraat-Ginnekenstraat vonden ze via makelaar Maurice Vermeulen van Business 2 Real Estate. “Wij waren op zoek naar locatie die upcoming is. Waar jongeren kunnen komen om te lunchen en zitten, en waar parkeermogelijkheden zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat Ginnekenstraat en Parkstraat in een paar jaar dé plaats is om te lunchen.”

Hoki Poké opent halverwege september. “En daarna willen we meerdere zaken openen in Brabant.”