Kelly en Amy van Hooijdonk vormen samen met meer dan honderd lopers Team John tegen Kanker.
Kelly en Amy van Hooijdonk vormen samen met meer dan honderd lopers Team John tegen Kanker. Kelly van Hooijdonk.

Team John tegen Kanker wil met 150 man papa trots maken

Sport

BREDA - Met dit jaar waarschijnlijk meer dan negentienduizend deelnemers is de Bredase Singelloop verreweg het grootste loopevenement van Breda. Singellopers combineren hun deelname steeds vaker aan een goed doel. BredaVandaag vertelt hun bijzondere verhaal. Deel 1: Team John tegen Kanker.

Wie zijn jullie?
“Wij zijn Amy (24) en Kelly (26) van Hooijdonk. Dochters van John van Hooijdonk. We doen mee aan de Singelloop met Team John tegen Kanker.”

Aan welke afstand doe het team mee?
“We hebben al 115  inschrijvingen en op de deadline van 1 september hopen we ons maximum van 150 lopers te halen. De hardlopers kunnen 5, 10 of 21,1 km rennen. 27 lopen de 5 kilometer, 50 de tien, en 38 de halve marathon.”

Voor welk doel?
“We hebben Team John opgericht en proberen zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen om mee te doen en ons doel te behalen: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar galblaaskanker. Het is een zeldzame vorm waar nog veel onderzoek voor nodig is om te voorkomen dat meer mensen zoiets vreselijks overkomt.”

Waarom dit doel?
“Onze vader is op 1 juni 2017 op 62-jarige leeftijd veel te vroeg overleden aan de gevolgen van galblaaskanker. Afgelopen maart stortte onze wereld in toen we te horen kregen dat papa’s kanker terug was. In 2010 heeft hij de ziekte overwonnen maar dit keer was het ongeneeslijk. Tot groot verdriet van ons hele gezin was er niet veel tijd meer en binnen drie maanden moesten we afscheid nemen.”

“Papa was een groot voorbeeld voor ons. Niks was hem te gek en hij was dan ook altijd in de weer met van alles organiseren op het Van Coothplein voor zijn Hotel van Ham. Hij heeft zich ook als vrijwilliger ingezet voor de Bredase Singelloop en meerdere sportevenementen voor het goede doel georganiseerd, zoals een spinningmarathon voor de ‘Doe een Wens’ stichting. Daarom willen wij nu in actie komen en papa trots maken.”

Hoe zamelen jullie geld in?
Leden van Team John betalen 25 euro inschrijfgeld, waarvan 15 euro direct naar het KWF gaat. De lopers van Team John krijgen dankzij sponsoren een hardloopshirt en een pastamaaltijd, drankje en entertainment bij Nouveau van Ham na afloop. Doneren kan daarnaast via KWF actiepagina (stand 1237 euro)  en in de doneerbox bij Nouveau van Ham, waar ook een ‘Actiebroodje John’ verkocht wordt, waarvan 3 euro per broodje naar Team John gaat. “Kortom we gaan de goede kant op maar we hopen de laatste maand nog veel meer geld op te halen!”

Waar kunnen we meer over de actie vinden?
"Op onze facebookpagina Team John Singelloop." 

Ook in deze serie? Check hier hoe je je kunt aanmelden.