Logo bredavandaag.nl
Prime Time Exhibitions

'Real Human Bodies toont illegale Chinese lichamen’

BREDA - De geplastineerde lichamen die deze week in Breda tentoongesteld worden zouden niet afkomstig zijn uit Amerika, maar uit China. En de lichamen zouden niet ter beschikking zijn gesteld aan de wetenschap, maar verkocht door de Chinese staat.


Dat meldt het Eindhovens Dagblad deze maandag na onderzoek. De rondtrekkende expositie Real Human Bodies is in september ook in Eindhoven te zien.

Corcoran Laboratories in Michigan, dat tegenwoordig American Plastification Company heet, ontkent de lichamen in bruikleen te hebben gegeven aan organisator Primetime Exhibition Las Vegas.

Het bedrijf zegt tegenover het Eindhovens Dagblad dat het de organisator niet kent. Eigenaar Corcoran meldt de krant sterke aanwijzingen te hebben dat het gaat om op straat gestorven Chinezen, die door de Chinese overheid illegaal zijn doorverkocht.

De organisator zegt dat de lichamen afkomstig zijn van Amerikaanse donoren die hun lichaam ter beschikking hebben gesteld aan het Body Donation Program / Willed Body Program, aldus organisator Prime Time Exhibition Las Vegas. 

De rondreizende tentoonstelling zegt de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers te willen doorgeven. Naast een aantal volledige lichamen zijn er ook zo’n 200 verschillende delen van lichamen te zien, zoals skeletten, ledematen en organen. Daarnaast bevat de tentoonstelling proefmodellen en 3D afdrukken.

De lichamen zijn van 31 augustus tot en met 3 september te zien in Amrath Hotel Brabant.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief