Afbeelding
Leon Roozen

Labiele scheidingsbeuk in Mastbos omgezaagd

Algemeen

BREDA - De scheidingsbeuk in het Mastbos is niet meer. Woensdagmorgen is boom geveld. De boom was aangetast door de reuzenzwam, waardoor hij zijn takken liet vallen. Vanwege het risico voor de bezoekers van het Mastbos heeft Staatsbosbeheer er voor gekozen om de scheidingsbeuk te vellen.

Nadat de scheidingsbeuk afgelopen juli op een windstille dag twee grote takken liet vallen is de directe omgeving van de boom afgezet. "Om de bezoekers van het Mastbos de kans te geven om afscheid te nemen van de boom, die voor veel mensen een grote emotionele waarde heeft, is er voor gekozen om het naderende einde van de boom te communiceren naar onze bezoekers", laat boswachter Floris Hoefakker weten. Staatsbosbeheer laat weten veel betrokken en begripvolle reacties te hebben gekregen van bezoekers die zich het lot van de boom aantrekken.

Aangezien de scheidingsbeuk een markante boom was heeft Staatsbosbeheer er voor gekozen om op de locatie waar de boom stond een nieuwe beuk te plaatsen. De oude beuk krijgt een tweede leven. Want Staatsbosbeheer gaat tijdens de ‘Naar Buiten Fair' op 24 september bij het kantoor aan de Bouvignelaan gedeelten van de scheidingsbeuk verkopen. "Door dit te doen hebben onze bezoekers een tastbare herinnering aan de imposante scheidingsbeuk en sponsoren zij de aanschaf van een nieuwe beuk."

Scheidingsbeuk. foto Eveliene Jansen