Afbeelding
Johan de Vos

Bekende Bredanaar Bar keert terug tijdens Hartje Ginneken

Cultuur

GINNEKEN - Tijdens de eerste editie van Hartje Ginneken kon het zomaar zijn dat voetbaltrainer Robert Maaskant, burgemeester Paul Depla of ondernemer Aad Ouborg een biertje voor je tapten. De opbrengst van deze BBB ging naar Stichting Comité Ginneken, voor de Sinterklaasintocht.

Ook tijdens de tweede editie van Hartje Ginneken staan Bekende Bredanaars weer een uur lang achter één van de barren.  Van dit uurtje is vorig jaar een bedrag van €500 geschonken. Dit jaar is het goede doel de Stichting Lestogenblik. Deze carnavalsstichting van het Ginneken organiseert ook dit jaar weer de optocht.  Dit jaar komen onder meer Aad Ouborg, Ger Couvroer, Joep Schreuder, Jeroen van Gladbeek en Peter van der Velden om een biertje te tappen. 

Bezoekers krijgen optredens van De Dijk, Jan Smit, Nielson en Xander de Buisonjé. Daarnaast treedt The Beethoven op en is er een surprise feestuurtje, geïnspireerd op het Hollandse uurtje bij het Glazen Huis afgelopen december. Daarbij stond de hele Grote Markt op zijn kop.

De organisatie is sinds dinsdag druk bezig met de opbouw van podium, barren en VIP-area. Ginneken 2017 vindt zaterdag plaats op het Schoolakkerplein in Breda. De deuren gaan open om 12.00 uur. Het feest duurt tot 21.00 uur. Er zijn nog enkele kaarten te koop.