Afbeelding
Politieteam Markdal

Zoektocht naar agressieve motorcrosser die Valkenberg onveilig maakt

Politie

BREDA - De politie is op zoek naar een man die met zijn crossmotor het Valkenberg onveilig maakt. Dat laat Politieteam Markdal via Facebook weten. Op de pagina staat een afbeelding van de motocrosser en een oproep voor getuigen. De politie kreeg de afgelopen week meerdere meldingen  van een agressieve motorcrosser in het Valkenberg.

De motorrijder kreeg 24 augustus rond 19.30 uur ruzie met enkele zwervers op het muurtje bij het Kasteelplein. "De zwerver had een opmerking gemaakt over het rijgedrag van de motorrijder", meldt de politie. "De motorrijder, die Nederlands sprak met een accent, gaf aan respect te hebben voor de zwerver omdat hij oud was. Meteen hierna reed hij als een dolle door het park weg in de richting van de Willemstraat waar hij meerdere wheelies maakte en rakelings langs voetgangers en auto’s scheurde."

De motorrijder riep bij het wegrijden nog dat hij schijt had aan de camera’s in het park en dat hij toch niet gepakt kon worden. Zijn kentekenplaat zou zijn afgeplakt met wit karton.

Het zou gaan om een getinte man tussen 20 en 30 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang, gespierd. De man droeg een gele korte broek, wit t-shirt, lichtkleurige helm met donkere klep aan voorzijde. Vorige week droeg hij een donkerkleurige tas schuin over rechterschouder. De motor is vooral rood met witte accenten. "Opvallend detail: op zijn rechterarm heeft de bestuurder in de elleboogholte een grote rode geboortevlek", besluit de politie.