Het braakliggende stuk terrein waar eventuele kopers van het NAC-stadion retail zouden willen ontwikkelen.
Het braakliggende stuk terrein waar eventuele kopers van het NAC-stadion retail zouden willen ontwikkelen. Wijnand Nijs

Ook ondernemers Prinsenbeek tegen extra winkels bij NAC

Economie

BREDA - Ondernemersvereniging Prinsenbeek (OVP) en het Dorpsplatform Prinsenbeek (DPP) hebben in een brief aan het college en de gemeenteraad aangegeven bezwaar te hebben tegen de uitbreiding van winkels bij het NAC-stadion.

Die uitbreiding is voor potentiële kopers van het stadion een voorwaarde voor die aanschaf van het stadion. Eerder maakten vastgoedeigenaars en winkeliers van winkelcentra Heksenwiel en Hoge Vucht al duidelijk tegenstander te zijn van extra winkelmeters tegenover het stadion.

“U weet als geen ander dat de komende jaren nog veel middenstanders het zwaar krijgen om het hoofd boven water te houden”, schrijven  Eppo Kawaler Marc van Oosterbosch namens de Prinsenbeekse organisaties. “Toch wenst u ook een levendig en bruisend centrum van Breda en haar dorpskernen. Het behoud van bestaande (goed lopende) locaties zou daarmee prioriteit behoren te krijgen.”

De Prinsenbeekse organisatie geven net als de andere bezwaarmakers aan dat deze eventuele nieuwe winkels de bestaande winkelkernen klandizie gaat kosten. “Wij verzoeken u dan ook dringend om op de raadsvergadering van 7 september 2017 niet in te stemmen met of medewerking te verlenen aan een verkoop van het NAC stadion dat zal resulteren in het realiseren van extra winkels bij Stada Stores.”