Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Enevoldsen komt aanval NAC versterken

NAC

BREDA - NAC heeft de 30-jarige spits Thomas Enevoldsen aangetrokken. De Deense spits tekent in Breda een contract voor één jaar, met daarin een optie voor nog een seizoen.

Dat meldt NAC woensdag. NAC was al langer op zoek naar een ervaren kracht in de aanval. Enevoldsen speelde tussen 2009 en 2012 bij FC Groningen. De Deen speelde tot nu toe 255 officiële competitiewedstrijden op het hoogste niveau in Denemarken, Nederland en België. Daarnaast deed hij met 34 wedstrijden ook de nodige ervaring op in Europees verband in de Champions League, Europa League en de kwalificatierondes van deze toernooien.

Enevoldsen speelde 11 interlands voor Denemarken. Hij meldt zich maandag in Zundert om voor het eerst mee te trainen met de selectie van Stijn Vreven. Technisch Directeur Hans Smulders is blij met de komst. Hij noemt de spits 'een speler die de afgelopen jaren zijn aanvallende kwaliteiten steeds meer heeft ontwikkeld'.

"Hij gaat met zijn ervaring en andere specifieke eigenschappen van toegevoegde waarde zijn in onze selectie", vertelt hij op NAC.nl. "Hij is een technisch vaardige speler die het klappen van de zweep kent op het hoogste niveau, rustig is aan de bal, als aanspeelpunt kan fungeren en bepalend is in en rondom het strafschopgebied van de tegenstander. We zijn daarom blij dat hij met ons het avontuur aan wil gaan."