Logo bredavandaag.nl
Het was 's ochtends al goed druk bij zwembad Wolfslaar foto Freek de Swart
Het was 's ochtends al goed druk bij zwembad Wolfslaar foto Freek de Swart

Zwembad Wolfslaar langer open blijft zware dobber

BREDA - De laatste twee weken van augustus is het bad Wolfslaar iedere dag open geweest. Dit was een test van het zwembad en de gemeente Breda. Hoe is het verlopen?


Door Bregje Kop

Normaal gesproken zou het bad in deze periode alleen geopend zijn met mooi weer, maar dit keer gaat het een stuk anders. Iedere dag waren fanatiekelingen welkom voor een frisse duik. “We hebben een mooi bad waarbij iedereen geniet met lekker weer”, aldus Pim de Jager, locatiemanager Wolfslaar bij Optisport. “Maar we hebben afgelopen weken gemerkt dat we met wat minder weer vaak maar voor een enkele zwemmer opengingen.”

“Het lastigste vraagstuk waar we mee zitten is of we moeten opengaan met ‘tussenin-weer’”, vertelt De Jager. “We zijn in dit grijze gebied niet veel verder gekomen.” In het bad is ruimte voor drieënhalf duizend man. “Je moet je afvragen of het wel rendabel is om alles open te gooien voor tien man.”

Uit de eigen bevindingen van de uitbater is het verbreden van de openingstijden niet een erg groot succes geweest. Om echt achter de wens van de zwemmers te komen is de Jager samen met de gemeente Breda ook een enquête gestart. “Deze enquête is inmiddels al ruim vijfhonderd keer ingevuld. Het leeft dus wel bij de mensen.” De enquête is nog tot en met komende zondag in te vullen.

Zodra de cijfers uit de enquête binnen zijn kijkt Optisport samen met de gemeente Breda naar de eventuele stappen voor de toekomst. “Tot nu toe hebben we er in ieder geval van geleerd en informatie opgedaan, maar we hebben nog steeds geen oplossing”, zegt de Jager. “Misschien moeten we met z’n allen maar gewoon accepteren dat dicht zijn met slecht weer de beste optie is.”


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief