Afbeelding
Demian Polane

NAC zoekt FIFA-speler met NOAD voor E-divisie

NAC

BREDA - NAC gaat met een speler deelnemen aan de E-divisie, waarin spelers van eredivisieclubs het in het videospel FIFA tegen elkaar opnemen. De club is inmiddels een selectieprocedure gestart.

De club wil graag een behendige FIFA-speler die supporter is van NAC, een bijzondere persoonlijkheid heeft en die ook nog eens thuis is in de wereld van vlogs.

De zoektocht naar een E-speler is niet geheel toevallig, laat NAC weten. “Door de promotie naar de Eredivisie is NAC verplicht een speler aan te leveren in de E-divisie. Deze zoektocht willen we aangrijpen om op zoek te gaan naar iemand die meer is dan een goede FIFA-speler en met name NAC op een leuke manier op de kaart kan zetten, op een manier die bij de club past.”

Daarom is het niveau van de FIFA-speler niet van het grootste belang, aldus NAC. “Belangrijker is dat het karakter van deze supporter past bij wat de club wil uitdragen. Daarom is er onder andere voor gekozen om de B-side Rats uit te nodigen voor de finaledag om de kandidaten het vuur aan de schenen in persoonlijke interviews.”

Voetbalkwaliteiten doen er wel toe, vandaar dat er in totaal vier online voorrondes worden georganiseerd. Deze vinden plaats op 11, 12, 13 en 14 september (aanvang 19.30 uur). Iedere voorronde is er plek voor 128 spelers en iedere voorronde zijn er vier plaatsen te winnen voor de finaledag op vrijdag 22 september.

“Echter, als je bij de laatste vier van de voorronde zit, betekent dit niet automatisch dat je een finaleplaats wint. Je moet uiteraard aan het juiste profiel voldoen en wordt kort gescreend om te kijken of je over de juiste persoonlijkheid beschikt. Hoog eindigen in de voorronde geeft je wel meer kans op een finaleplaats, maar is dus absoluut geen garantie.”

Aan het einde van de finaledag maken NAC en hoofdsponsor CM bekend wie de Parel van het Zuiden uiteindelijk mag vertegenwoordigen in de E-divisie en andere FIFA-toernooien.

Staat er nog wat tegenover voor een E-speler? Niet meteen. De FIFA-speler van NAC werkt op vrijwillige basis voor NAC. Al krijg je onder meer wel een kledingpakket van NAC.

Aanmelden als kandidaat kan via de site van Proplayers.