Hulpdiensten in de Merwedestraat na een steekincident op straat. Een vrouw raakte zwaargewond.
Hulpdiensten in de Merwedestraat na een steekincident op straat. Een vrouw raakte zwaargewond. Perry Roovers/SQ Vision

Klopjacht buurtbewoners leidt tot aanhouding verdachte steekincident

Politie

TUINZIGT - Boze buurtbewoners in Tuinzigt hebben woensdagavond de aanhouding verricht van de 25-jarige man. De man wordt verdacht van een steekincident eerder die woensdag in de Merwedestraat.

De politie bevestigt de gang van zaken, zoals die deze vrijdag in BN DeStem werd geschetst. De man verwondde woensdagmorgen een 31-jarige vrouw met een mes. De vrouw leek in eerste instantie zwaargewond, later bleken haar verwondingen mee te vallen. Buurtbewoners verklaren tegenover BN DeStem dat de man de vrouw zou hebben willen aanranden, waarna een worsteling ontstond.

In de krant uiten buurtbewoners kritiek op de politie. Die zou traag hebben gehandeld en te laat in actie zijn gekomen. Volgens een woordvoerder van de politie is dat niet het geval. "Vanaf het moment dat het bij ons bekend was om wie het ging, zijn we direct met de opsporing begonnen. In dit geval is het toevallig zo gelopen dat de buurt de verdachte eerder in het zicht had dan wij, maar het is zeker niet zo dat wij niets aan de opsporing hebben gedaan."

In Nederland mag iedereen iemand aanhouden zodra diegene zich schuldig maakt aan een strafbaar feit, legt de woordvoerder uit. "Het kan heel fijn zijn als buurtbewoners mee helpen in het opsporen van een verdachte. Maar het is belangrijk dat als je iemand hebt aan gehouden, je hem meteen overdraagt aan de politie."

Volgens hem kunnen de emoties namelijk soms nogal hoog oplopen in dit soort zaken. "Die emoties zijn begrijpelijk, maar ja kan door deze emoties nooit de wet overschrijden. Dan moeten wij dat ook weer als een nieuwe zaak gaan behandelen," vertelt de woordvoerder. "In deze zaak zijn we vooral blij hoe het is gegaan."

Er gingen geruchten onder buurtbewoners dat de aangehouden verdachte ook wat te maken zou hebben met de aanranding in het Sonsbeeckpark van een week geleden. Maar dat kan de politie niet bevestigen. "We richten ons nu op de zaak waarvoor verdachte is aangehouden. Wel is er intensief contact tussen al onze afdelingen, maar voorlopig houden we alle zaken van elkaar gescheiden."