Paul Depla is maandag 16 maart geïnstalleerd als burgemeester van Breda.
Paul Depla is maandag 16 maart geïnstalleerd als burgemeester van Breda. Wijnand Nijs

Klimaat en toerisme centraal in relatie Breda en Yangzhou

Politiek

BREDA - Breda en zusterstad Yangzhou in China gaan de komende jaren de samenwerking op het gebied van economie en handel versterken.  Met name toerisme krijgt de aandacht  Ook gaan de steden kennis uitwisselen over realisatie van de klimaatbestendige stad.

Namens de gemeente Breda ondertekende burgemeester Paul Depla een Partnership Agreement tussen beide steden. De gemeenten Breda en Yangzhou werken sinds 2007 op diverse thema’s samen.Nu spraken ze een vijfjaren-programma af. Een soortgelijke samenwerking bestaat ook tussen waterschap Brabantse Delta en de Jiangsu-provincie waarin Yangzhou ligt

In 2015 ondertekenden de burgemeesters van beide steden een Memorandum of Understanding (MoU) om de gezamenlijke doelen op het gebied van onderwijs, economie en handel en waterbeheer concreet uit te werken. Een soortgelijk memorandum werd in oktober 2013 ook ondertekend tussen Yangzhou en waterschap Brabantse Delta.

“Yangzhou is een stad van ca. 4,5 miljoen inwoners in het oosten van China, maar met vergelijkbare problemen en ontwikkelingen als Breda”, aldus de gemeente Breda.

De ondertekening van dit Partnership Agreement is het gevolg van een recent bezoek van Breda aan de zusterstad in China. “Tijdens dit bezoek bleek dat beide steden door intensievere samenwerking kunnen profiteren van elkaars netwerk, kennis en kunde.”