NAC moet zich schamen na bekerverlies tegen amateurs

BREDA/GROESBEEK – NAC moet zich diep schamen. De Eredivisionist verloor de bekerwedstrijd in Groesbeek van amateurvereniging Achilles ’29 . Hoewel NAC twee keer op voorsprong kwam, werd het uiteindelijk 4-3. Een blamage.

NAC begon goed aan de wedstrijd in Groesbeek. Al na zeven minuten was het de matchwinner van afgelopen weekend die de Bredanaars op voorsprong zette. Rai Vloet wist te scoren uit een lage corner van Angelino: 0-1.

Snelle gelijkmaker

Het leek een makkelijk avondje te worden voor NAC, maar niet bleek minder waar. Achilles kwam al snel weer op gelijke hoogte via Omar. In de minuten na de gelijkmaker was er toch enigszins paniek aan de kant van NAC.

Gelukkig was het Karol Mets die na een klein half uur voetballen zorgde voor een nieuwe voorsprong. Het was de eerste treffer van de verdedigende middenvelder, die afgelopen week tegen Groningen een uitstekende indruk maakte.

Achilles met vlagen beter

In de tweede helft stond trainer Stijn Vreven druk coachend langs de kant. Richelor Sprangers, die in de basis startte, kreeg een grote kans op de 1-3, maar miste op vijf meter. Enkele minuten daarna kreeg Achilles een penalty, nadat Mari een Groesbeker had gevloerd. Boy van de Beek schoot die hard binnen: 2-2.

Tot overmaat van ramp werd het ook nog 3-2 na slecht verdedigen aan NAC-kant. Het was Wouters die het doelpunt achter zijn naam kreeg. NAC moest daarna op jacht naar een derde treffer, maar het was uiteindelijk de 4-2 die op het scorebord verscheen. NAC deed in de blessuretijd nog iets terug, maar de goal van Enevoldsen was niet genoeg.

Het meest opmerkelijke aan de nederlaag is het feit dat Achilles in de tweede helft ales behalve onder deed voor NAC. De club, die sinds dit jaar weer een amateurclub is, speelde met vlagen beter voetbal dan Eredivisionist NAC.