Gezelligheid op de Grote Markt bij de stadsbingo van de Vuilen 'Oek.
Gezelligheid op de Grote Markt bij de stadsbingo van de Vuilen 'Oek.

Vuilen ‘Oek met fietssafari (en braai) voor Blauwe kamer

Algemeen

BREDA - D’n Vuilen ‘Oek gaat op fietssafari. Doel is deze keer om de bewoners van de Blauwe Kamer te helpen met de aanschaf van het buitenmeubilair.

“We willen we op een ludieke wijze mensen kennis laten maken met de verrassende flora, fauna en de wilde dieren in het Mastbos”, geeft de Vuilen ‘Oek aan. Afgelopen jaar schakelde de club de Paoters Terrepetijn en Sjaggerijn in voor de Grote kerk.

De fietssafari staat gepland voor 8 oktober. “Herken de geluiden van vergeten vogels zoals de mihoen, herken de lokroep van een ongans en bestudeer de uitwerpselen van een doekoe”, grappen de altijd ludieke clubleden. “Dit alles onder de deskundige begeleiding van ervaren boswachters en jachtopzieners.”

De safari start omstreeks 13.00 uur bij Boerke Verschuren. “Hier wordt de zadelsafarist ontvangen en zullen we in groepen onder begeleiding vertrekken op fietssafari. Om de deelnemer (18+) de reis zo natuurlijk mogelijk te laten ervaren, ga je met eigen fiets. Onderweg zal men ervaren hoe rijk het buitenleven van ons eigen Mastbos is.”

De safari eindigt omstreeks 17.00 uur en wordt afgesloten met een braai. Meefietsen kost €25,- (incl. Braai) en de kaarten zijn verkrijgbaar (tot uiterlijk 4 oktober) bij slagerij Graumans (Baronielaan 246), Boerke Verschuren (Ginnekenmarkt 13), bij leden van d’n Vuilen ‘Oek of via info@vuilenoek.nl.