Afbeelding
Politie

Aanpak ondermijnende criminaliteit hoge prioriteit nieuwe politiebaas Ekelmans

Politie

BREDA - Hanneke Ekelmans gaat op 1 oktober aan de slag als politiechef van de Eenheid Zeeland-West-Brabant. Zij volgt daarmee Hans Vissers op. Momenteel is Ekelmans hoofd Operatiën van de Eenheid Amsterdam.

Ekelmans heeft als een van de taken de aanpak van ondermijnende criminaliteit.  Volgens korpschef Erik Akerboom heeft de nieuwe politiechef laten zien verschillende belangen in samenhang te overzien en tot oplossingen te kunnen komen waarin de betrokken partijen zich kunnen vinden. "Zowel het klassieke vervolgen van strafbare feiten als de multidisciplinaire mogelijkheden bij de bestrijding van criminaliteit kent zij door en door. De eenheid krijgt een gedreven politiechef met brede ervaring, die zich naar iedereen respectvol, duidelijk en eerlijk opstelt", stelt hij in een persverklaring.

Hanneke Ekelmans (1965) studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en startte haar loopbaan in 1988 als officier van justitie bij de arrondissementsparketten van achtereenvolgens Den Haag, Dordrecht en ’s-Hertogenbosch. Vanaf 2006 fungeerde zij als hoofdofficier voor het regiokorps Brabant Zuid-Oost. Vier jaar later trad Ekelmans als directeur Opsporing en Informatie toe tot de regiopolitie Haaglanden. Bij de komst van ons huidige korps is zij in 2013 benoemd tot hoofd Operatiën van de Eenheid Amsterdam.