Afbeelding

NAC weer in FIFA: 'Dronken beloofd dat er een toernooi moest komen'

NAC

BREDA - Het was voor veel NAC-supporters een doorn in het oog: het voetbalspel FIFA zonder NAC. Na twee jaar afwezigheid is het nu weer mogelijk om met de spelers van NAC te kunnen voetballen op je gameconsole. Om dat te vieren organiseren de mannen van B-Side Rats voorafgaand aan de wedstrijd NAC - ADO Den Haag het ‘We zitten weer in FIFA-toernooi’.  

Ieder jaar rond deze tijd komt er een nieuwe versie van het spel uit. Op FIFA is het alleen mogelijk om met teams uit de eredivisie te spelen als je een Nederlandse club wil zijn. “Dat heeft twee jaar lang best wel pijn gedaan bij de balie van de MediaMarkt”, aldus Ben van Oosterbosch van B-Side Rats. “Nu kunnen we eindelijk weer met De Parel van het Zuiden spelen.”

Ook Levien den Boer is blij dat NAC terug is in het spel. “Dit idee ontstond vorig seizoen, toen we kans begonnen te maken op promotie”, aldus Den Boer. “Na de promotie hebben we midden in de nacht dronken aan elkaar beloofd dat dit toernooi er moest komen, hoewel ik me er weinig van herinner.”

In totaal is er plaats voor 80 gamers. “De laatste keer dat ik keek waren er nog maar acht kaarten”, aldus Van Oosterbosch. Onder de deelnemers is ook kersverse e-sporter Menno Bouhuijzen. Het toernooi wordt gehouden in het supportshome van NAC.

De eerste wedstrijden zijn om 11.00 uur. “Deelnemers zijn vanaf 10.00 uur welkom. We beginnen met poulefases, dus iedereen speelt in ieder geval drie wedstrijden”, aldus Van Oosterbosch. Hoewel het natuurlijk leuk is als je ver komt in het toernooi, is dat niet noodzakelijk om heel de dag plezier te hebben. “We hebben extra spellen dus deelnemers kunnen heel de dag FIFA-en.”