Afbeelding

Drie jongens bruut beroofd van mobieltjes

Politie

PRINSENBEEK – Op de hoek van de Hoge Weide en de Middenweg in Prinsenbeek zijn vrijdagavond omstreeks 21.30 uur drie jongens op de hoek van de Hoge Weide en de Middenweg (13, 13 en 14 jaar) beroofd van hun telefoon.

De drie jongens fietsten door het park Overbos. Net na de splitsing en vlakbij de dierenboerderij zaten twee mannen op een bankje met achter hen een scooter. De drie jongens zagen dat de mannen hun scooter startten en met hoge snelheid achter hen aankwamen.

Op de hoek met Hoge Weide en de Middenweg kwamen zij naast hen rijden en riepen op dwingende toon dat ze moesten stoppen. Hieraan voldeden de drie jongens. Ze zagen dat de bestuurder een soort van vuurwapen uit zijn kleding haalde en daarmee dreigend in hun richting wees. Ze moesten hun telefoons afgeven. Hierna reden de straatrovers hard weg.

Volgens de politie was de bestuurder van de scooter blank. Hij had donderblond haar, ongeveer 16-17 jaar en 1.85 meter lang. Deze man had verder een wit-grijs trainingsvest aan. De bijrijder was ook blank en circa 1.75-1.80 meter. Zijn gezicht was bedekt en hij droeg een zwarte trui met capuchon.