Thomas Marijnissen. Selectie NAC 2017-2018, eredivisie.
Thomas Marijnissen. Selectie NAC 2017-2018, eredivisie. Peter Visser

NAC-talent Thomas Marijnissen laat contract ontbinden

NAC

BREDA - Het amateurcontract van Thomas Marijnissen bij NAC is op zijn eigen verzoek per direct ontbonden. Dat meldt NAC.

"De 18-jarige aanvaller heeft een lastige periode achter de rug en heeft besloten om voorlopig te stoppen met voetballen", laat de club weten. Hiermee luistert de geboren Bredanaar naar zijn gevoel en doet hij voor dit moment een stapje terug, vertelt hij via de site van NAC. “Enkele maanden geleden voelde ik geleidelijk het plezier in de dingen die ik deed verdwijnen, ik kreeg het gevoel dat ik mezelf stukje bij beetje verloor. Dat heeft me aan het denken gezet. Er was voor mij namelijk altijd maar één ding in mijn leven en dat was voetballen. Na het overlijden van mijn vader ben ik daar stug mee doorgegaan. "

De ommeslag kwam na deze heftige periode, geeft hij aan. "Op een gegeven moment kom je er wel achter dat meer dan alleen voetbal je geluk bepaalt. Ik heb van huis uit meegekregen dat je altijd naar je gevoel moet luisteren en eerlijk moet zijn naar jezelf en je omgeving. Je moet dichtbij jezelf blijven. Op dit moment ben ik niet in staat om alles van mezelf te geven en voel ik dat ik mezelf een keer écht de ruimte moet geven.”