Afbeelding
Quinten Bertens

Najaarskermis Breda profiteert van lentezon en vakantie (met vuurwerkvideo)

Algemeen Najaarskermis

BREDA - Kinderen komen aangelopen met grote suikerspinnen, overal flikkeren gekleurde lichtjes, klinkt luide muziek en de geur van oliebollen komt je tegemoet. De lentezon die doorkomt maakt het feest voor de najaarskermis op het Chasséveld compleet.

Dit jaar valt de kermis ook samen met de herfstvakantie. Dat is de afgelopen jaren wel eens anders geweest en dat merken de ondernemers die op de kermis staan goed.

Verschillende kermisondernemers die al meerdere keren op de Bredase kermis hebben gestaan profiteren hiervan. “Dit jaar is het beter dan andere jaren. Dat komt door het weer, maar ook omdat iedereen vrij is”, vertelt de eigenaar van de Super Mouse, de achtbaan op de kermis. “Op een regenachtige dag is hier niks te doen”, beaamt ook een andere ondernemer.

Op de achtergrond klinkt gegil. Een aantal kinderen verschijnt na een aantal minuten verwaaid uit de torenhoge eclipse. Maar ook bij de ‘ouderwetse’ attracties is het druk. Opa’s en oma’s staan met de kleinkinderen bij het touwtje trekken, ouders staan te wachten tot de draaimolen stopt en jongeren filmen hun achtbaanritje. Met een grote zak oliebollen vertrekken de meesten uiteindelijk weer richting huis.  

De kermis duurt nog tot en met 22 oktober.