Afbeelding

Quinten: ‘Opeens zei hij, wil je erom vechten?’

Algemeen

ZANDBERG - Een forse snee in zijn neus en een illusie armer. Bredanaar Quinten kreeg donderdag uit het niets een kopstoot toen hij een man aansprak die zijn handen aan de motorkap van zijn auto afveegde. “In anderhalve minuut escaleerde het gesprek.”

De gehavende Bredanaar zat in zijn auto bij het Kerkpad, hoek Zandbergweg. “Ik was wat appjes aan het beantwoorden en opeens zag ik dat een man uitgebreid zijn handen aan het afvegen was aan mijn motorkap.”

Omdat het geregend had, was de ruit nat. “Hij zag mij waarschijnlijk niet zitten, maar ik zag hem wel. Dus stapte ik uit en vroeg aan hem wat hij deed.” Het antwoord van de man: “Mijn handen afvegen. Dus ik vroeg waarom dat aan mijn auto moest. Daar was hij het niet mee eens en hij vond dat dat moest kunnen.”

Daarop draaide Quinten zich om. “Ik zag dat er niets was en dacht laat maar. Vervolgens begon hij met ‘zullen we erom vechten?’ en kwam hij voor me staan en keek hij mij strak aan. Opeens gaf hij mij een kopstoot. De vrouw die bij hem was, probeerde hem nog tegen te houden. Tevergeefs.”

Het hele gesprek duurde maximaal anderhalve minuut, vertelt hij. Na de aanval belde hij de politie. Een agent heeft het verhaal aangehoord en signalement opgenomen. “Eerst dacht ik laat maar. Maar ik heb inmiddels een afspraak gemaakt voor aangifte. Want dit is niet normaal. Ik heb zelf nooit gedreigd met geweld. ”