Afbeelding
Wijnand Nijs

‘Geen uitzonderingen voor bewoners BredaVooruit in Kievitstraat’

Algemeen

BREDA - De bewoners van BredaVooruit wisten waar ze aan toe waren toen ze een appartement of huis kochten in BredaVooruit, grenzend aan de Stationslaan en Kievitstraat in de Belcrum.

Daarvan is BredaVooruit-bewoner Lee Verschuren van overtuigd. “Voor zover ik weet zijn wij door de gemeente Breda geïnformeerd over de situatie”, stelt hij. Verschuren stuurde vorige week een brief naar wethouder Adank over de parkeerperikelen.

De wethouder zou voornemens zijn dertien huizen die onderdeel zijn van BredaVooruit alsnog een parkeervergunning te geven voor een tweede auto en een bezoekersregeling die goedkoper parkeren mogelijk maakt.

“Waarom deze dertien woningen die onderdeel zijn van het project wel en de andere 133 niet. Ik vind het vreemd dat de wethouder wel in gesprek wil met die dertien woningen, maar niet met ons.”

Volgens Verschuren zorgt een tweede parkeervergunning voor een waardevermeerdering van die dertien woningen. Zoals hij het aan de wethouder schreef: “Iedere woning met meer dan één parkeerplaats en optie tot parkeervergunning, in een wijk zoals de Belcrum, zal in economische waarde stijgen. Dit is in mijn ogen niet fair in relatie tot de andere woningen in hetzelfde project.”

“Waarom, in uw ogen, mogen de Kievitstraat woningen van dit economische voordeel gaan genieten?”, stelt hij in zijn brief aan de wethouder. Hij benadrukt dat het hem niet te doen is om een tweede vergunning, maar wel om het principe én om de onrust die het veroorzaakt. “Ik verwacht onrust onder de leden bij niet alleen mijn VVE maar ook onder de andere VVE's in Project Breda Vooruit als vier van de 133 appartementen wel een tweede auto mogen parkeren in de wijk.”

Hij wijst erop dat de meeste van zijn buren die lid zijn van dezelfde VVE, tweeverdiener zijn. “Sommige bewoners hebben een tweede plaats gehuurd in de garage van een andere bewoner. Alle bewoners hebben ongeacht locatie of grootte van de woning, een parkeerplaats. Dit was verplicht bij de aankoop van de woning.”

De Bredanaar geeft aan dat hij graag en zijn buren graag aansluiting met de wijk willen en onderling een verbondenheid willen creëren. “Wij zijn al de nieuwkomers in de wijk waar al genoeg commentaar op is gekomen voor de bouw begonnen was”, refereert hij aan bezwaren destijds. “Dit initiatief maakt het niet eenvoudiger om in de toekomst een verbondenheid te versterken tussen bewoners van Breda Vooruit en de Belcrum. Waarom steekt hij zijn neus in dit wespennest?”

De mail heeft nog niet tot een afspraak geleid met de wethouder, ondanks een snelle reactie via de mail.  Adank spreekt 7 november wel met vertegenwoordigers van de Kievitstraat. Inmiddels hebben ook vertegenwoordigers van de wijkraad Belcrum aangegeven bij dat gesprek te zijn.