Zelfs Beau van Erven Dorens was aanwezig bij de Grote Optocht van het Kielegat. foto Annemijn Minneboo
Zelfs Beau van Erven Dorens was aanwezig bij de Grote Optocht van het Kielegat. foto Annemijn Minneboo
carnaval

11e van de 11e in Ut Kielegat: Waar is dat feestje?

BREDA - De 11e van de 11e is weer in zicht en daarmee ook de opening van het carnavalsseizoen. Feestjes zijn er die dag genoeg te vinden in Ut Kielegat. Wij maakten een overzicht:


Kielegat (binnenstad)
Het carnavalsfeest begint vrijdag 10 november om 20.30 uur al in Mezz met optredens van Ria Valk, Zanger Rinus en de Trumpster Twins tijdens MEZZ’N ALLE.

Vorig jaar werd voor het eerst Prins Carnaval op de Grote Markt gepresenteerd. Dit beviel zo goed dat hier dit jaar voor het eerst een groot feest is. Het feestje barst op 11 november om 14.30 uur al los met Johnny Purple, de Dorini’s, het feestteam en natuurlijk verschillende kapellen. De prins wordt om 15.11 bekend gemaakt. Het feest gaat door tot in de avond.

In het centrum slaan ook cafés Coyote, de Kapitein, Feestfabriek, de Kater, Oke, de Vesting, Peddels, Nassau, Shots, Walkabout, de Kroeg, nr 10, Miller Time, Dunne de handen ineen en openen gezamenlijk om 18.00 uur al de deuren voor het carnavalsfeestje.

De Jeanettekesbar (Venise) is vanaf 14.00 uur open waar ook de bekendmaking van de prins van CV de Jeanettekes gepland is. Bij Café Het Zwarte Schaap is vanaf 20.00 uur een carnavalsfeest met twee live acts.

Bosuilendorp (Ulvenhout)
De Jeugdprins(es) en jeugdraad worden de 11e in Taveerne Jeugdland om 19.00 uur gepresenteerd en daarnaast start de talentenjacht van Ulvenhout. Vanaf 21.30 uur is de uitslag van de Hooghedenpuzzel en om 23.11 uur precies worden Prins Carnaval en zijn Raad van 11 onthuld.

Giegeldonk (Haagse Beemden)
De Prins van Giegeldonk en zijn gevolg worden om 21.11 uur bekendgemaakt op 11 november. De avond vindt plaats in het buurthuis Gageldonk en begint om 20.00 uur.

Baviaonenland (Bavel)
De opening van het carnavalsseizoen is in Baviaonenland in cafe ‘t Karrewiel, waar ook het liedjesfestival is vanaf 21.00 uur op 11 november.

‘t Aogje (Princenhage)
‘t Aogje (Princenhage) onthult de 11e de prins en zijn nieuwe joffers na de lampionnenoptocht die om 20.00 uur start. Voorafgaand is om 19.00 uur de jaarlijkse martinusviering in de Martinus Kerk. In gemeenschapshuis de Koe wordt later die avond op zoek gegaan naar het carnavalslied voor het komende seizoen.

Boemeldonck (Prinsenbeek)
In Prinsenbeek is het vrijdag 10 november al tijd voor de opening van het carnavalsseizoen. In de Drie Linden wordt de nieuwe Grootvorst en zijn Hofdames bekend gemaakt. Voorafgaand vindt de finale van het liedjesfestival plaats.

Mist er volgens jou nog een mooi feestje in deze lijst? Stuur dan een mail naar info@bredavandaag.nl.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief