Grote controle tussen Oosterhout en Teteringen.
Grote controle tussen Oosterhout en Teteringen. Marcel van Dorst/SQ Vision

Kassa bij controle bij Teteringen 30 mille aan belasting geïnd

Politie

OOSTERHOUT/TETERINGEN - De politie heeft donderdagavond een grote controle gehouden op de Oosterhoutseweg tussen Teteringen en Oosterhout. Bij de controle zijn weggebruikers gecontroleerd op openstaande boetes of belastingschulden, door medewerkers van politie, belastingdienst, belastingsamenwerking en gemeente. Tijdens de controle zijn vier personen aangehouden.

Twee personen werden aangehouden voor rijden onder invloed van drugs, twee voor bezit van harddrugs. Hierbij zijn geld, telefoon en auto in beslag genomen. 

Tijdens de controle zijn in totaal 70 verbalen uitgeschreven, onder meer voor ontbreken van profiel op een voorband, rijden zonder rijbewijs, te hard rijden, rijden zonder fietsverlichting en zaken als niet handsfree bellen en rijden op de busbaan. 

De Belastingdienst heeft 18 keer een voertuig in beslag genomen en dertien voertuigen afgevoerd. Van een bestuurder stond € 50.000 open bij de belasting en werd zijn auto in beslag genomen. Deurwaarders inden totaal 30.126 euro. De Belasting Samenwerking West Brabant nam nog eens 6 voertuigen in beslag en inde in totaal 1300 euro. 

De socialer recherche van de gemeente startte een onderzoek voor WMO Fraude tegen een bestuurder. Bij nog eens vijf personen volgt een onderzoek.