Een man is zwaargewond achtergelaten op de Nieuwe Prinsenkade nadat hij was aangereden.
Een man is zwaargewond achtergelaten op de Nieuwe Prinsenkade nadat hij was aangereden. Perry Roovers/SQ Vision

Kruising Prinsenkade onder de loep na zwaar ongeval

Algemeen

BREDA - De gemeente gaat de inrichting van het kruispunt Adriaan van Bergenstraat en Nieuwe Prinsenkade bekijken. Dat laat een woordvoerster van de gemeente weten.

In de nacht van 28 op 29 oktober werd op het kruispunt een 34-jarige Bredanaar aangereden op het zebrapad bij de Prinsenkade waarna hij zwaargewond achter wordt gelaten.

De mogelijke herinrichting van de kruising wordt volgend jaar meegenomen in onderhoud aan de Prinsenkade, aldus de woordvoerster. “We gaan deze weg nog eens goed onder de loep nemen om het kruispunt op een zo veilig mogelijke manier in te richten. Hoe dat precies vorm gaat krijgen is nog niet bekend.”

De Gemeente Breda geeft aan dat zij als wegbeheerder een zo veilig mogelijke situatie dienen te creëren voor alle weggebruikers. “Ieder verkeersslachtoffer is er een te veel. Maar de veiligheid hangt niet alleen samen met de inrichting van de weg, ook met het gedrag van de weggebruikers. Zeker op een druk kruispunt als de Prinsenkade.”

Ook naar de fietsroute wordt gekeken na meerdere opmerkingen van onder andere GroenLinks en de fietsersbond. “Er zijn gesprekken geweest met Dok19, politie en de afdeling mobiliteit over de fietsroute aan de havenzijde”, vertelt de woordvoerster.” Er loopt nu een campagne om mensen bewust te maken dat het een fietspad en terras is. Fietsen aan de andere kant van het water is nog onderwerp van gesprek.

In 2016 stelde GroenLinks al vragen over de veiligheid van fietsers rondom de haven. Fractie Elbertse/Groeneweg kaartte de overlast van harde motoren, quads en rond scheurende auto’s in dat gebied al eens aan.