Afbeelding

Bredanaar aangehouden voor afpersing en prostituering

Politie prostitutie

BREDA - Een 29-jarige man uit Breda is aangehouden op verdenking van afpersing en prostituering. Hij zou tenminste negen vrouwen hebben aangezet tot prostitutie via afpersing.

Door middel van profielen op meerdere datingapps vond hij zijn slachtoffers. Zodra het vertrouwen van de vrouwen werd gewonnen, vroeg hij om naaktfoto’s en bood geld aan voor seks. Nadat hij met ze afsprak in Breda, stuurde hij er andere mannen op af die dan geld boden voor seks. Geld dat de vrouwen aan hem moesten afstaan. Deden ze dat niet, dan dreigde hij de naaktfoto’s op het internet te zetten. Niet alle vrouwen gingen hierin mee.

Een deel van de vrouwen deed daarom aangifte. ZIj zijn afkomstig uit verschillende Nederlandse steden. Het team mensenhandel van de politie wist vervolgens de verschillende zaken aan elkaar te linken en kwam bij de 29-jarige man uit. Hij wordt verdacht van afpersing en gedwongen prostitutie of de poging daartoe.

De politie benadrukt dat meisjes/vrouwen alert moeten blijven in de digitale datingwereld. Ondanks de goede bedoelingen van de meerderheid, blijken deze apps een ideale manier voor kwaadwillenden om potentiële slachtoffers te bereiken. Gladde praatjes zijn vaak genoeg om de slachtoffers om de tuin te leiden. De politie geeft daarom aan om in zulke gevallen te allen tijde aangifte te doen.